Malzemeler
-
4 kişi
+
Ana Malzemeler
dana kıyma
300 gram (g)
kuzu kıyma
100 gram (g)
tuz
1 tatlı kaşığı
Knorr Karabiber
yarım tatlı kaşığı
Burger için
Calve Trüflü Mayonez
1 adet
tuz
1 tatlı kaşığı
soğan, (ince dilimlenmiş)
1 adet
cheddar peyniri
8 dilim
donuk patates
400 gram (g)
hamburger ekmeği
4 adet
salatalık turşusu, (ince dilimlenmiş)
4 adet
Trüflü Burger Nasıl Yapılır?
9 Adım
1
Kıymaları tuz ve karabiberle yoğurup, 100 gramlık toplara bölün. Elle şekil verip, buzdolabında dinlendirin.
2
Airfryer'ı 200 dereceye ısıtıp 15' patatesleri küçük partilerde çıtırlaşana dek kızartın.
3
4'lü partilere ayırıp, üzerlerine birer dilim peynir koyun. Üzerini streçle kapatın.
4
Ekmekleri tavada ısıtıp, kenara alın. Üzerlerine trüflü mayonez sürüp, kenara alın.
5
Köfteleri ısınan tavada 2' üzerine bastırarak kızartın, üzerine soğanları paylaştırıp, ters çevirin.
6
Köftelerin üzerine cheddar peynirlerini ekleyip, tavanın üzerine bir kapak kapatın ve 2' pişirin.
7
Kapağı açıp, köfteleri kenara alın.
8
Ekmeklerin üzerine turşu ve köfteleri ekleyip, kapatın.
9
Patates ile servis edin.